• S1 1 RTU 41
    2 Mārupe 32
    3 DKD 28
  • S2 1 RVS VK/ND 48
    2 MSĢ 35
    3 Talsi 33
  • V1 1 MAPEI 36
    2 Rīgas Lāči 35
    3 Kuldīga 34
  • MIX 1 LM Logi 31
    2 CarpeDiem 28
    3 Vecumnieki 27
Latvijas senioru čempionāts volejbolā 2023
18.05.2023.

Jēkabpilī tika noskaidroti sestie Latvijas senioru čempionātā volejbolā uzvarētāji 

Čempionu titulus šogad izcīnīja komandas - VK Rīga MIX, VK Valmiera un VK Ventspils.  Ar aizraujošām cīņām 13. maijā Jēkabpilī visas dienas garumā dāmas un kungi sacentās volejbola laukumos, lai jau sesto reizi noskaidrotu labākās Latvijas senioru komandas volejbolā. Tituli tika izcīnīti dāmām 45+ vecuma grupā un kungiem vecuma grupās 40+ un 50+,  kopumā piedaloties 14 komandām no visas Latvijas. 

Dāmu komandām Jēkabpilī bija lielākā slodze, jo tika aizvadīts lielākais spēļu skaits. Čempionāta uzvarētājs tika noskaidrots apļa izspēlē un visām komandām bija iespēja savstarpēji mēroties ar spēkiem. Nevienu spēli nezaudējot, pirmo vietu izcīnīja VK Rīga MIX komanda no Rīgas. Otrajā vietā komanda no Daugavpils, kas savstarpējā spēlē ar turnīra uzvarētājiem visos seta sākumos spēja izvirzīties vadībā, bet nespēja šo pārsvaru noturēt līdz seta beigām. Trešo vietu izcīnīja Valmieras komanda, atstājot turnīra tabulā aiz sevis Jelgavas un Jēkabpils komandas.

Kungi 40+ vecuma grupā bija jau tikušies regulārajā čempionātā un atlicis bija tikai noskaidrot uzvarētājus noslēguma posmā. Šajā vecuma grupā bez lieliem pārsteigumiem Čempiona titulu un pirmo vietu izcīnīja Valmieras komanda, kas šajā čempionātā nezaudēja nevienu setu. Savukārt tālāko vietu sadalē bez pārsteigumiem neiztika un Jēkabpils komanda spēlē par 2.vietu spēja apspēlēt pirmo divu čempionātu uzvarētājus VK Vecumnieki. Jēkabpils komanda pirmo reizi šajā vecuma grupā izcīnīja sudraba medaļas, savukārt VK Vecumnieki šogad 3.vietā.

            Vissaspringtākās spēles aizvadīja kungi 50+ vecuma grupā, jo komandu spēku samēri bija krietni līdzīgāki. Fināla spēlē un cīņā par Čempiona titulu spēkiem mērojās Madonas un Ventspils komandas. Spēli veiksmīgāk iesāka Ventspils komanda, kas pārliecinoši uzvarēja pirmo setu, bet otrajā Madonas komanda apliecināja, ka negrasās padoties un sīvā cīņā ar rezultātu 30:28 to uzvarēja. Izšķirošajā setā spēka un meistarības bija vairāk regulārā čempionāta uzvarētājiem Ventspils komandai, kas uzvarot ar rezultātu 15:11, pirmo reizi izcīnīja Čempiona titulu. Bronzas spēlē spēkus mēroja Ozolnieki Poliurs/Jelgavas novads un Daugavpils komandas. Šajā spēlē līdzīgi kā gadu iepriekš bronzu izcīnīja Daugavpils komanda, bet iepriekšējā gada otrās vietas ieguvēji Ozolnieki Poliurs/Jelgavas novads šogad samierinājās ar 4. vietu.

Sacensību organizatori izsaka vislielāko pateicību Madonas novada pašvaldībai un īpaši Arkādijam Strodam, par palīdzību pirmā posma organizēšanā, Jelgavas novada pašvaldībai par iespēju rīkot otro posmu Kalnciema vidusskolā un Jēkabpils novada pašvaldībai par aktīvu līdzdalību finālposma organizēšanā un lielo atbalstu sekmīgu sacensību norisē. 

            Šo sacensību mērķis ir sekmēt senioru volejbola attīstību valstī un popularizēt volejbolu, kā sporta veidu un aktīvu atpūtu jebkurā vecumā. Sacensības rīko nodibinājums EVL sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju. Ar plašāku informāciju par dalībniekiem un sacensību rezultātiem var iepazīties organizatoru mājas lapā: http://evl-riga.entuziasti.com/

 

Informāciju sagatavoja:

Jānis Kovals

Latvijas volejbola federācijas

Senioru komisijas vadītājs

seniori@volejbols.lv

tālr.29112464

ORGANIZATORISKIE JAUTĀJUMI:

  • Jānis Stukuls
    26427173
    janis@evl.lv

DIZAINS (komandu formas un logo)

  • Haralds Apinis - 29359757
    haralds@entuziasti.lv